Met je klas op bezoek

 

Als je een helpende hand wil reiken in ons dierenasiel, dan is er altijd wel een mogelijkheid om je nuttig te maken. En jong geleerd is oud gedaan: het verheugt ons dat meer en meer scholen de weg naar ons dierenasiel hebben gevonden.
 

Meisjes en jongens, plan op school eens een bezoekje om met het leven binnen ons dierenasiel kennis te maken. Het volstaat dat je leerkracht telefonisch afspreekt (016.567707 tussen 15 en 18.30 uur) met onze asielmedewerk(st)ers. Dat gebeurt liefst tijdig en graag kregen we wat informatie over de groep die we mogen verwachten. Vertel je vrienden en kennissen na je bezoekje dat je tientallen honden en katten gezien hebt die wachten en hopen op een betere thuis. Zo kan je mensen de weg naar ons dierenasiel tonen en dieren gelukkig maken. En misschien krijg je de smaak wel te pakken: eerst kom je af en toe een handje toesteken in het asiel en later word je één van onze trouwe medewerk(st)ers waarop onze asielgasten steeds kunnen rekenen.

Met de leerlingen van het Koninklijk Atheneum Aarschot
op bezoek naar het dierenasiel

Op een maandag stapten wij allemaal in het schoolbusje, op weg naar het dierenasiel van Ourodenberg. Wij hadden goed geslapen en waren klaar voor een dag vol actie! Toen wij aankwamen en even moesten wachten op onze gidsen, kwam er een nieuwsgierig, klein poesje op ons afgelopen.Iedereen smolt weg en we hadden meteen zin om deze onschuldige, achtergelaten of verwaarloosde dieren een betere thuis te geven. We werden verdeeld in twee groepen die dezelfde werkjes in verschillende hokken moesten doen. We konden meteen aan de slag met het uitkuisen van de hondenhokken. Erg proper was het echt niet, maar het was nu eenmaal "voor het goede doel", dus… We kregen tuinslang, schuurborstels, aftrekkers, reinigingsmiddel, enz. en natuurlijk ook het onvermijdelijke schepje en de emmer… voor de uitwerpselen! Terwijl wij de kennels uitkuisten moesten de honden er natuurlijk uit. Dit zorgde voor heel wat opschudding bij de honden, want ze waren blij en opgewonden dat ze zo veel kinderen om zich heen hadden. Daarna mochten we met een hond gaan wandelen. We waren erg enthousiast. Wat waren de dieren lief! Onderweg vertelde Georges, onze gids, droevige verhalen over mishandelde honden. Toen we terugkwamen op het asiel en de diertjes weer in hun hok hadden gezet, was het voor ons tijd om te eten. Daar waren we heel blij om, want na zo’n actieve voormiddag hadden we echt wel honger gekregen. We kregen zelfs van Georges een stukje zelfgebakken cake aangeboden. Na ons afscheid van de uitbaters en helpers, de honden, het poesje en alle andere dieren – wat voor sommigen wat emotioneel was – dankten we hen nog oprecht voor de hartelijke ontvangst. Daarna bracht Ludo ons weer veilig terug naar school. Het was een fijne voormiddag, zowel voor ons, mevrouw Nagels, als voor de honden en alle andere dieren. We gaan de dieren missen, maar niet voor lang, want zo vlug we kunnen gaan we terug om Georges een beetje te helpen met het vele werk in het asiel.

Leerlingen Koninklijk Atheneum Aarschot