Werken in het dierenasiel: een roeping voor jou ?

 

Werken in het asiel kan op vele manieren:

Je merkt het: iedereen heeft wel een of ander talent om in een asiel voor de dieren van waarde te zijn.

Ook onze inspectie-afgevaardigden kunnen boeken vullen met hun ervaringen als medewerkers binnen het dierenasiel. Mevrouw Maria Pauwels bijvoorbeeld:

Zoals men in sommige weekbladen reportages kan lezen met als titel " VOOR EN NA ", zo zouden we in het asiel ook maandelijks op die manier aandacht kunnen trekken. Men vroeg mij om een hond bij te werken, die er niet al te fatsoenlijk uitzag.
Deze hond was niet dolend gevonden maar afgestaan met als reden "geen tijd meer". Bij een broodkweker was hij gekocht als een echte Bouvier. U kan zelf aan de hand van de foto’s zien welke gelijkenissen hij met " De Bouvier " vertoont... Dus Duck moest geschoren worden. Welnu, het is een tamelijk grote hond en ik had nog een extra werkkracht meegebracht om hem stevig vast te houden. Al bij al had ik die bijkomende stevige hand niet nodig. Duc, mijn vriend al geworden van het moment dat ik hem uit het hok haalde, was de rust zelve. Tijdens de drie uur durende scheerbeurt en dit terwijl er nu en dan een poes voorbij wandelde, bleef hij rustig staan. Enkel het gebrom van de tondeuse zo dicht bij zijn oren vond hij iets minder prettig, maar zoals u kan zien, het is allemaal gelukt.
Beste dierenvrienden, deze hond is een lieve, rustige, grote sloeber, waar u zelfs binnen in huis geen problemen mee kan hebben. Hij is lief en aanhankelijk, speels en sociaal met andere honden. Waarom zitten hij en nog zoveel andere dieren in een asiel? Wanneer gaat deze nonchalante onverantwoordelijkheid van de mens eens ophouden? Indien we thuis geen vier van zulke exemplaren lopen hadden, had u nu niet meer de kans dit prachtbeest te adopteren.